ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 • ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ;

Η Νευροανάδραση είναι μία μη-φαρμακευτική μέθοδος, ανώδυνη που εκπαιδεύει τον εγκέφαλο στην αυτορύθμιση.
Μέσω ανεπτυγμένης τεχνολογία αιχμής, καταγράφει τα εγκεφαλικά κύματα,
και ανταμείβει τον εγκέφαλο όταν δημιουργεί τα επιθυμητά εγκεφαλικά πρότυπα που του επιτρέπουν να αποδίδει και να λειτουργεί άριστα.
Για παράδειγμα οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, μπορούν να παίξουν παιχνίδια ή να παρακολουθήσουν ταινίες.
Όταν ο εγκέφαλος δημιουργεί έναν βέλτιστο ρυθμό η τεχνολογία επιτρέπει στο παιχνίδι ή στην ταινία να συνεχίσει.
Αν ο εγκέφαλος δεν μπορέσει να δημιουργήσει τον επιθυμητό ρυθμό, το παιχνίδι ή η ταινία θα επιβραδύνει ή θα σταματήσει να παίζει μέχρι ο εγκέφαλος να επιστρέψει στο πιο αποτελεσματικό  πρότυπο.
Ουσιαστικά, μοιάζει περισσότερο σαν άσκηση, σαν προπόνηση.
Με την Νευροανάδραση, ασκούμε τον εγκέφαλο και τον διδάσκουμε να διατηρεί υγιή πρότυπα μέσω της επαναλαμβανόμενης μάθησης.
Ο ίδιος ο εγκέφαλος  παίρνοντας  ανατροφοδότηση με τη μορφή της επιβράβευσης, αλλάζει, για να δημιουργήσει περισσότερο από το επιβραβευμένο υγιές πρότυπο, με μεγαλύτερη συνέπεια.
 • ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ
  ΒΙΟ / ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ;

Πολλές καταστάσεις μπορούν να βοηθηθούν από τη βιοανάδραση και τη νευροανάδραση, και οι ιστοσελίδες μας: psychologianevroanadrasi.wordpress.com και www.kepsi.gr παρέχουν μια λίστα των καταστάσεων με τις οποίες συνήθως εργαζόμαστε.
Το βασικό είναι ότι με τη τεχνολογία της  νευροανάδρασης, ο ίδιος ο εγκέφαλος αλλάζει για να δημιουργήσει πιο υγιή πρότυπα.
Όταν λειτουργεί καλύτερα, οι πελάτες παρατηρούν μία θετική επίδραση στον ύπνο, στη διάθεση, στη συναισθηματική ρύθμιση, στη γνωστική λειτουργία, μειωμένη ένταση και βελτίωση στη λήψη αποφάσεων.
 • ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗΣ;

Αρχικά, θα ζητηθεί από τον ενδιαφερόμενο μία λεπτομερή περιγραφή σχετικά με κάποιες δυσκολίες ή  συμπτώματα που μπορεί να έχει, οποιοδήποτε τραύμα στο κεφάλι αν έχει συμβεί, πρότυπα ύπνου, διατροφής και άσκησης και γενικά πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί και επεξεργάζεται πληροφορίες.
Η αρχική συνάντηση περιλαμβάνει ανάλογα,  μια πλήρη  καταγραφή της δραστηριότητας των εγκεφαλικών κυμάτων ( ποσοτικό ΗΕΓ) και συχνά,
η πρώτη συνεδρία νευροανάδρασης γίνεται άμεσα μετά την αρχική συνάντηση.
Μία συνεδρία  νευροανάδρασης διαρκεί 30 έως 45 λεπτά, αν και ορισμένες φορές μπορεί να κρατήσει περισσότερο ή λιγότερο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας τοποθετούνται μικροί αισθητήρες σε συγκεκριμένες περιοχές στο κεφάλι, ανάλογα με το ειδικό πρωτόκολλο που θα χρησιμοποιηθεί και θα παίξετε ένα παιχνίδι ή θα βλέπετε εικόνες που συνοδεύονται από μουσική ή θα δείτε μία ταινία στην οθόνη. Θα προσαρμόσω τις ρυθμίσεις από τον υπολογιστή μου έτσι ώστε να λαμβάνετε επιβράβευση (θετική ανατροφοδότηση)  όταν δημιουργείτε βέλτιστα πρότυπα εγκεφαλικών κυμάτων.
Οι αισθητήρες λαμβάνουν μόνο πληροφορίες από τον εγκέφαλο για να επιβραβεύσουν ορισμένη υγιή δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων.
Οι εκπαιδευόμενοι γενικά δεν αισθάνονται τίποτα  κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ή αισθάνονται μια γενική αίσθηση ευεξίας και ηρεμίας.
‘Όπως και με την άσκηση, με τη πάροδο του χρόνου ο εγκέφαλος παραμένει πιο υγιής και ισορροπημένος.
Αποτελέσματα μπορεί να παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ή στις επόμενες ημέρες.
 • ΠΟΙΟ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΠΟΣΟΣΤΟ  ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ  ΤΗΣ  ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗΣ;
  ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΔΙΑΡΚΟΥΝ  ΣΤΟ  ΧΡΟΝΟ;

Η επιστημονική έρευνα  που έχει δημοσιευθεί για ορισμένες καταστάσεις,
όπως : ΔΕΠ.Υ, ΜΕΙΩΣΗ ΆΓΧΟΥΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ, ΕΘΙΣΜΟΙ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΑΠΟΔΟΣΗΣ, αναφέρει ότι η  επιτυχία της νευροανάδρασης  κυμαίνεται μεταξύ 85%-90%.
Για άλλες καταστάσεις χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα και ένα μεγάλο μέρος της γνώσης μας σχετικά με τα ποσοστά επιτυχίας προέρχεται από την κλινική εμπειρία και τις αναφορές των πελατών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ακολούθησαν την εκπαίδευση είδαν θετικά αποτελέσματα στα συμπτώματά τους.
Σταδιακά στο χρόνο, η επιβραβευμένη δραστηριότητα υιοθετείται από τον εγκέφαλο ως πρότυπο.
Μόλις εγκατασταθεί αυτό το νέο μοντέλο, έχει μία μόνιμη επίδραση που επιτρέπει στον εγκέφαλο να λειτουργήσει καλύτερα, πιο αποτελεσματικά , πιο εύκολα, χωρίς σπατάλη ενέργειας και με αποτελέσματα που διαρκούν στο χρόνο.
Ευκαιριακά κάποιοι πελάτες που έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες προκλήσεις της ζωής ( θάνατος οικείου προσώπου, απώλεια εργασίας, ατύχημα κλπ.) έρχονται σε συνεδρίες συντήρησης που θα τους βοηθήσουν να  ηρεμήσουν από τις επιπτώσεις του στρες και να επανισορροπήσουν τον εγκέφαλο.
 • ΠΟΙΟΙ  ΠΑΡΕΧΟΥΝ  ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ;

Παρέχουν την υπηρεσία της Νευροανάδρασης οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας οι οποίοι έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση από αναγνωρισμένους οργανισμούς του εξωτερικού και παράλληλα συνεχίζουν τη διαρκή επιμόρφωσή τους παρακολουθώντας διεθνή συνέδρια και γενικά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Βιο/Νευροανάδρασης και των νευροεπιστημών.
Πολλοί από αυτούς τους επαγγελματίες έχουν προσθέσει στην πρακτική τους τη Νευροανάδραση επειδή αναζητούν πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βοηθήσουν τους πελάτες τους ή έχουν άμεση εμπειρία για την αποτελεσματικότητα της νευροανάδρασης.
Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε έναν επιλεγμένο επαγγελματία που να είναι καλά εκπαιδευμένος στη Νευροανάδραση.
 • ΜΠΟΡΕΙ  Η  ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ  ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ  Ή  ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ  ΜΕ ΤΑ  ΦΑΡΜΑΚΑ ;

Η Νευροανάδραση δεν αντικαθιστά την ειδική  διάγνωση και θεραπεία ενός  ιατρού. Μπορούμε να συνεργαστούμε με τον ιατρό σας για την καλύτερη σας φροντίδα. Συχνά, όταν σταθεροποιηθεί και γίνει πιο λειτουργική η απόδοση του εγκεφάλου μέσω της εκπαίδευσης, μπορεί να μειωθεί η χρήση των φαρμάκων.
Αν επιθυμείτε μια μείωση της φαρμακευτική σας αγωγής, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη δοσολογία ανάλογα με την περίπτωση.
 • ΑΝ  ΠΑΙΡΝΩ  ΦΑΡΜΑΚΑ  ΜΠΟΡΩ  ΝΑ  ΚΑΝΩ  ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ;

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία η τεχνική της Νευροανάδρασης είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη εδώ και 40 χρόνια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει περισσότερη λειτουργικότητα και ευελιξία του εγκεφάλου σας ακόμη και με τα περισσότερα φάρμακα.
Αν θέλετε να συζητήσετε τις επιπτώσεις των φαρμάκων σας πάνω στην εκπαίδευση της νευροανάδρασης, παρακαλούμε να το αναφέρετε κατά την αρχική μας συνάντηση.
 •  ΠΩΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  Η  ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ  ΜΕ ΤΗ  ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;
Η Νευροανάδραση μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο συμπλήρωμα στην ψυχοθεραπεία και  μαζί λειτουργούν πολύ καλά  χωρίς να αντικαθιστά η μία την άλλη. Καθώς ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα μέσω της εκπαίδευσης στη νευροανάδραση, άλλα συναισθηματικά και προβλήματα συμπεριφοράς μπορούν να επιλυθούν καλύτερα με την ψυχοθεραπεία. Ενθαρρύνουμε όλους τους πελάτες μας να αναζητήσουν την καλύτερη διαθέσιμη φροντίδα για την ατομική τους περίπτωση.
 • ΠΟΣΕΣ  ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ  ΓΕΝΙΚΑ;

Οι εγκέφαλοι είναι όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα που σημαίνει ότι ο καθένας μας έχει τον προσωπικό του ρυθμό απόκρισης και για το λόγο αυτό , είναι δύσκολο πριν ξεκινήσει η εκπαίδευση και δούμε πώς ο πελάτης ανταποκρίνεται, να προβλεφθούν με ακρίβεια πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν.
Συχνά οι πελάτες παρατηρούν τα οφέλη μέσα σε λίγες συνεδρίες, όμως ο στόχος δεν είναι μόνο η μείωση των συμπτωμάτων αλλά επίσης και η μακροπρόθεσμη σταθερότητα.
Ο μέσος όρος είναι 25- 40 συνεδρίες. Κάποιοι πελάτες θα επωφεληθούν από λιγότερες συνεδρίες και κάποιοι άλλοι από περισσότερες, ανάλογα με τη χρονιότητα και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, την υποστήριξη του περιβάλλοντος, το κίνητρο  και τη δέσμευση του ενδιαφερόμενου.
Αρχικά προτιμούμε να γίνονται οι συνεδρίες δύο φορές την εβδομάδα.
Με τη πάροδο του χρόνου καθώς ο εγκέφαλος συγκρατεί τα νέα πρότυπα για περισσότερο χρόνο, οι συνεδρίες λιγοστεύουν.
Σε ορισμένες καταστάσεις κρίσης ή όταν οι άνθρωποι έρχονται από μακριά, μπορούν να γίνουν και δύο συνεδρίες την ημέρα.
Το κέντρο μας  προσφέρει οικονομικά πακέτα για όλους τους πελάτες μας. Θεωρούμε ότι τα μακροπρόθεσμα οφέλη της νευροανάδρασης για καλύτερη υγεία, βελτιωμένη σταθερότητα και ενδεχομένως λιγότερη ανάγκη για φάρμακα ή για ιατρικές επισκέψεις καθιστούν την εκπαίδευση αποδοτική στην πάροδο του χρόνου.
 • ΕΧΕΙ  ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  Η  ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ;

Η Νευροανάδραση (Neurofeedback ή Neurotraining ή Neurotherapy) χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα πάνω από 40 χρόνια κυρίως στην Αμερική, στον Καναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ασία και τη τελευταία δεκαετία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, χωρίς ποτέ να έχουν εντοπιστεί μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις.
 • ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ   ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ  Ή  ΔΕΝ  ΠΑΡΕΧΟΥΝ  ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ  ΓΙΑΤΡΟΙ; 

Οι επιστήμες του εγκεφάλου έχουν προχωρήσει τόσο γρήγορα κυρίως
όσον αφορά τη νευροπλαστικότητά του, που η ιατρική ακαδημαϊκή εκπαίδευση δεν έχει ακόμη πλήρως ενσωματώσει τις προσεγγίσεις που βασίζονται σε αυτή τη νέα τεχνική, όπως επίσης είναι λίγοι οι ψυχολόγοι που έχουν μία κατανόηση της νευροανάδρασης ή των κλινικών εφαρμογών της.
Οι  κύριοι λόγοι που περισσότεροι γιατροί δεν συστήνουν ή δεν παρέχουν νευροανάδραση είναι η έλλειψη εμπειρίας, η έλλειψη εκπαίδευσης και η έλλειψη γνώσης σχετικά με τη νευροανάδραση και τα οφέλη της.
Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας που έχει δημοσιευτεί βρίσκεται σε εξειδικευμένα περιοδικά στα οποία το ιατρικό προσωπικό σπανίως εγγράφετε.
Η Νευροανάδραση είναι σύνθετη, διεπιστημονική και απαιτεί συνεχή κατάρτιση.
Πολλοί επαγγελματίες της υγείας είναι απασχολημένοι με τα δικά τους επαγγέλματα και δεν έχουν το χρόνο ή το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με μία διαδικασία που είναι εκτός του τομέα της ειδικότητάς τους.
Καθώς διεξάγεται και δημοσιεύεται στα κύρια ιατρικά περιοδικά όλο και περισσότερη έρευνα σχετικά με τα οφέλη της νευροανάδρασης, παρατηρούμε αυξανόμενο ενδιαφέρον από διάφορους επαγγελματίες υγείας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ :
 ΑΡΧΕΙΟ PDF – ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

 

 

νευροανάδραση βιβλιογραφία

Advertisements